Νέα - Προσκλήσεις - Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου στο υλικό πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών «Ξ Ε Ρ Ω Τ Ι Ζ Η Τ Α Ω»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς Γυμνασίου όλων των ειδικοτήτων στο διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο υλικό πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών στα σχολεία «Ξ Ε Ρ Ω Τ Ι Ζ Η Τ Α Ω».

Το «Ξέρω τι ζητάω» είναι ένα υλικό πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών. Αναπτύχθηκε, εφαρμόστηκε και αξιολογήθηκε σε επτά ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία).

Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12-14 ετών, (Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου), καθώς οι έφηβοι είναι πιθανό να ξεκινήσουν την πειραματική χρήση ουσιών, ιδίως καπνού, αλκοόλ ή κάνναβης. Στόχος του είναι λιγότεροι μαθητές να δοκιμάσουν ουσίες και/ή να καθυστερήσουν να μεταβούν από την περιστασιακή στη συστηματική χρήση ουσιών.

Μετά την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του φάνηκε ότι οι μαθητές που το παρακολούθησαν είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να καπνίζουν καθημερινά ή να μεθούν, καθώς και 23% λιγότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν κάνναβη, σε σχέση με τους μαθητές που παρακολούθησαν μόνο το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα επεξεργαστούμε θέματα εξαρτήσεων, επικοινωνίας, εφηβείας και θα παρουσιαστεί το υλικό «Ξέρω τι ζητάω». Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να ενταχθεί στα «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ», έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και θα χορηγηθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες. Για τους εκπαιδευτικούς που θα το εφαρμόσουν υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδα υποστήριξης.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και οι εκπαιδευόμενοι θα χρειαστεί να έχουν ανοιχτές κάμερες προκειμένου να συμμετέχουν στις δραστηριότητες.
Συντονίστριες του σεμιναρίου είναι οι: Λαγουμάκη Αθηνά, Ψυχολόγος MSc και Μακρογιάννη Χριστίνα, Ψυχολόγος MSc.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 16.30-20.30
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 16.30-20.30

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε στο σύνδεσμο
https://forms.gle/XnXCrkyyS8XMraqN8

μέχρι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, info@diktioalpha.gr
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis