Νέα - Προσκλήσεις - Διαδικτυακό Σεμινάριο Για δασκάλους της ΣΤΆ & της Ε΄ Δημοτικού στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Διαδικτυακό Σεμινάριο
Για δασκάλους της ΣΤΆ & της Ε΄ Δημοτικού
στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε:
Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο ¶λφα» σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων ΣΤΆ & Ε΄ Δημοτικού και τους ψυχολόγους των Δημοτικών σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης στο διαδικτυακό σεμινάριο για το υλικό Πρόληψης «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».
Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια από τις κεντρικές «ανασφάλειες» στη σχολική ζωή, ένα στρεσογόνο γεγονός που συντελείται φέτος σε μια περίοδο αυξημένης ευαλωτότητας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Το συγκεκριμένο υλικό προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομαλή γέφυρα ανάμεσα στις δυο πραγματικότητες του μαθητή, από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται είναι η μετάβαση & η απώλεια, η εφηβεία, η φιλία, οι επιρροές κ.α. Το υλικό είναι προϊόν της συνεργασίας των Κέντρων Πρόληψης των Δήμων Ζωγράφου και Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου («Σταθμός») και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Το συγκεκριμένο υλικό προτείνεται, γιατί είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές ν΄ αποχαιρετήσουν το Δημοτικό σχολείο σε αυτήν την κρίσιμη μετάβαση και γιατί είναι σύντομο και ευέλικτο να εφαρμοστεί στην τάξη ή και διαδικτυακά, προσαρμόζοντας τον αριθμό των συναντήσεων ανάλογα.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και οι εκπαιδευόμενοι θα χρειαστεί να έχουν ανοιχτές κάμερες προκειμένου να συμμετέχουν στις δραστηριότητες.

Ημερομηνίες & ώρες σεμιναρίου:
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 17.30-19:30
Τρίτη 2 Μαρτίου, 17.30-19:30
Τρίτη 9 Μαρτίου 17.30-19:30
Τρίτη 16 Μαρτίου 17.30-19:30

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε στο σύνδεσμο
https://forms.gle/xwGqob8bppEXEmZ28
μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021


 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
¶λλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο ¶λφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, info@diktioalpha.gr
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis